2011. május 17., kedd

1u

1. A.) A mellékelt utasbiztosítási kötvény és tájékoztató alapján ismertesse az utas részére az utasbiztosítás módozatait, és az egyes biztosítások lényeges előírásait! Állapítsa meg egy négytagú család júliusi 8 napos egyiptomi utazására szóló utasbiztosításának díját a különféle módozatok szerint (a család tagjai: 65 éves nagymama, 36 éves édesanya, 40 éves édesapa és 11 éves gyermek). Magyarázza el az utas részére az utasbiztosítás és a stornó-biztosítás jelentőségét egy külföldi utazás során!

Információtartalom vázlata
        Az utasbiztosítás módozatai (betegségbiztosítás, balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás)
        Az utasbiztosítás érvényessége
        Az utasbiztosítás díjának megállapítása: alap- és pótdíjak
        Az utasbiztosítás jelentősége a külföldi utazás során
        A stornó-biztosítás (útlemondási biztosítás) jelentősége, díja


Az utasbiztosítás módozatai:

Poggyász biztosítás: ehhez a modulhoz tartozik az útipoggyássz sérülése, elvesztése, eltulajdonítása miatti káruk megtérítése ( fordítsanak kiemelt figyelmet a teljes illetve tárgyankénti limitek megfelelő kiválasztására a biztosítás kötés folyamán)


Betegség és baleset biztosítás:
BalesetA biztosított személy akaratán kívül hirtelen fellépő külső mechanikus vagy vegyi hatás, melynek következtében a biztosított egy éven belül meghal vagy testi sérülést, egészségkárosodást szenved.
Súlyos megbetegedés
A biztosított egészségi állapotában hirtelen bekövetkező, nem várt, kedvezőtlen változás -akut megbetegedés –, mely sürgős orvosi segítség, szakorvosi ellátás hiányában további egészségrom lást okoz, halálhoz vezethet. A biztosító szolgáltatási kötelezettsége azon panaszok, betegségek vonatkozásában, melyek az utazás megkezdése előtti hat hónapon belül már fenn álló, orvosi keze lést igénylő baleset, betegség eredményeként következtek be, nem áll fenn. A biztosító szolgáltatásai a biztosított balesete és súlyos megbetegedése vonatkozásában állnak fenn.


BBP: Betegség, Baleset, Poggyász biztosítás összegezve:
-          Betegségbiztosítás: külföldön váratlan betegség során felmerült költségek
-          Balesetbiztosítás: Baleseti eredetű maradandó teljes vagy részleges sérülés esetén. Jegyzőkönyv!!
-          Poggyászbiztosítás: eltűnt vagy sérült poggyászokra.
A biztosítás nem terjed ki az alábbiakra: S készpénz, értékpapír S ékszer, nemesfém S művészeti alkotások S okmányok (meghatározott kivételekkel) S közúti-, vizi-, légi járművek


Stornó biztosítás: ez a biztosítás a biztosított v. biztosítottak utazásképtelenségére terjed ki. A stornó biztosítás megkötésével a biztosító társaság átvállalja az útlemondásból eredő stornódíjak megtérítését indokolt esetben melyek lehetnek a biztosított , a biztosított házastársa v. gyermeke v. saját és házastársa szüleinek betegsége, halála, balesete esetén amennyiben ezek az okok az utazásra jelentkezésekor, ill. a biztosítás megkötésekor még nem álltak fenn. 2. a biztosított lakását kirabolták, v. azt természeti csapás érte, és a biztosított otthoni jelenléte az utazás időpontjában feltétlenül indokolt. 3.a biztosított az utazásra jelentkezés után munkanélkülivé válik.


Az utasbiztosítás érvényessége: A biztosító kockázat viselése az ajánlat és a biztosítási díj a biztosító hoz való beérkezésé követően kezdődik, avagy az ajánlaton meg jelölt időpontban, amennyiben a biztosítás első díja a biztosító számlájára a kockázat viselés kezdetéig befolyt, feltéve, hogy a szerződés lét re jött. Ha a szerződő fél az első díját a biztosító
képviselőjének fizet te be, a díjat legkésőbb a fizetés napjától számított 4. napon a biztosító számlájára, illetve pénztárába beérkezettnek kell tekinteni. A biztosító kockázatviselése, és egyben a biztosítási szerződés megszűnik: – a biztosítási tartam lejártával, az ajánlaton megjelölt időpontban.
Az utasbiztosítás jelentősége a külföldi utazás során: Minden külföldi utazásra érdemes utasbiztosítást kötni. Nem csak azért mert az utasbiztosítások kifejezetten olcsók, hanem mert a külföldön bekövetkező káresemények sokkal nehezebb helyzetbe hoznak minket, mintha mondjuk itthon szenvedünk balesetet. Megfelelő biztosítás és az ország viszonyait ismerő assistance szolgáltatások nélkül rendkívül nehéz helyzetbe kerülhetünk mi is és a velünk utazók is. Biztosítás nélkül egy káresemény tönkreteszi a nyaralásunk és rendkívüli fizetési kötelezettséget is ró ránk. Ha valaki utazik, az utazás kiválasztása után az utasbiztosítás megkötése kell legyen az első dolog, amiről intézkedik.



Az utasbiztosítás díjának megállapítása: alap-és pótdíjak

Négy tagú család 8 napos egyiptomi utazása július 10-17.-ig
 Családi Biztosítás( 2felnőtt, 1 gyermek) 8nap 7éjszakára-6720Ft
Uniqa Biztosító Travel Help Plus termékcsomag

Egyéni Biztosítás( 1 65 éves nagymama) 8 nap 7 éjszakára-3200ft
Uniqa Biztosító Travel Help Plus termékcsomag



1. B.) Franciaországból érkezett utasa a Hotel Pannóniában szállt meg. Írjon részére rövid fax üzenetet idegen nyelven, melyben arról értesíti, hogy a szombati városnézésre 9 órakor várja őt az idegenvezető a szálloda recepcióján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése