2011. május 17., kedd

13u

13. A.) Az utazási irodába betérő ügyfél autóbuszos görögországi tengerparti nyaralás iránt érdeklődik július hónapra. A családban két óvodáskorú kisgyermek is van. A mellékelt utazási katalógusok utazási ajánlatai közül ajánljon csomagprogramot az ügyfél részére, és indokolja meg, hogy miért a kiválasztott csomagprogramot ajánlja! Milyen szolgáltatásokat tartalmaz egy csomagprogram? Az étkezésekre vonatkozóan milyen ellátási formákat ismer, mi ezek tartalma?

Információtartalom vázlata

        A kiválasztott csomagprogram megfelelősége, az ajánlat indoklása
        A csomagprogram fogalma
        A csomagprogram által tartalmazott szolgáltatások (legalább kettő)
        Az étkezésekre vonatkozó ellátási formák és azok jellemzői

Görögországba utazik egy 4 fős család, 2 óvodás korú gyermekkel. Így mindenképpen olyan helyet kell keresni, mely a tengerparthoz közel van, a tengerpart homokos, és a víz lassan mélyül. Csoporttal, busszal mennek, ami pénteken indul és szombaton érkezik vissza. Júliusban 5 időpontban indul autóbuszos járat. (Július 1. , 6. , 15., 22., 29. ) Olymposz Riviérát választottam a nyaralás helyszínének. Paraliában lenne a szállás, az Androméda apartman házban. 2010-ben épült igényes apartmanház, mely csak 400 méterre fekszik a központtól, de mégis csendes övezetben található, így a gyermekek nyugodt környezetben tudnak pihenni. A tengerpart 250 méterre helyezkedik el a szállástól, melynek partja homokos, így alkalmas gyerekek számára is. A víz lassan mélyülő így kicsik számára is biztonságosabb. Szupermarket és különféle vásárlási lehetőségek 200 méterre vannak. 4 ágyas szoba van, konyhával, fürdővel és wc-vel. 4. fő, ha 4 éven aluli 100%os kedvezményt kap. A szobák légkondicionálóval felszerelt, plazma Tv, ingyenes internet hozzáférés, igényes konyhasarok is megtalálható. Így alkalmas főzésre az apartman. Étel rendelése is lehetséges, természetesen felárral, és egy hétre szól. Fakultatív programokra is van lehetőség, melyet a helyszínen kell fizetni. (pl.: Meteora, Skiathos, Olymposz, Athén, Thesszaloniki, Kalózhajó, Waterland, Görögest.)
Package: jelentése szolgáltatás, csomag
3 részből áll, de legalább 2nek szerepelni kell benne: - szállás, - ellátás, - szállítás
A görögországi csomagprogramban 2 szerepel a szállás, és a szállítás. De kérésre az ellátás is lehetséges.
Étkezés:
Kontinentális reggeli: vaj - méz - zsemle - lekvár - croissant + kávé, tea, narancslé
Bővített kontinentális: vaj - méz - zsemle - lekvár - croissant + kávé, tea, narancslé + 1-2 szalámi-felvágott, sajt, többféle kenyér, főtt tojás
Büféreggeli: *- tól függően más; gyümölcs, müzli, joghurt, saláta, felvágottak.
Melegen tartva tojásfélék, virsli
Kaviár, halfélék

Félpanzió: reggeli+ ebéd, vagy reggeli+vacsora
Vacsora: - menü-leves, főétel, desszert
Ez a 2 fajta szolgáltatás az Androméda Apartmanházban is lehetséges. Vacsora 19.900 Ft/Fő/Hét. Félpanziós ellátás 29.900 Ft/Fő/Hét
- büféasztalos: minden

Teljes ellátás/ teljes panzió: reggeli - ebéd - vacsora
All inclusive: ugyan az, mint a teljes, csak az italok és desszertek is benne vannak.
Csomagprogramra példa:
Havanna+Varadero Csomagprogram:
HAVANNA - HOTEL TRYP HABANA LIBRE 5*
Elhelyezkedés: Havanna belvárosában, közvetlen a híres La Rampa negyed elején, mely közigazgatási és oktatási központ, illetve éjszakai életéről híres. A hotelből gyönyörű kilátás tárul elénk a városra és a tengerpartra.
Szolgáltatások: recepció, hall, 3 étterem, 3 bár, medence, kabaré műsor, fodrász, butik, mosoda, pénzváltó, parkoló, garázs, teniszpálya 1 km-re, búvárközpont 10 km-re, golfpálya 15 km-re.
Szobái: fürdőszobásak, légkondícionáltak, hajszárítóval, telefonnal, SAT TV-vel, minibárral, széffel felszereltek.
Ellátás: büféreggeli

VARADERO - HOTEL TRYP PENINSULA 5*
A hotel fekvése: közvetlen a tengerparton, a Mangón lagúna mellett
Szolgáltatások: recepció, hall, 4 étterem (büfé-, olasz-, grill- és nemzetközi éttermek), bár, pool-bár, snack-bár, felnőtt- és gyermekmedence, játszótér, baby-club, mini-club, szauna, jacuzzi, üzletek, konferenciaterem, parkoló.
Térítés ellenében: szépségszalon, masszázs, motor- és autóbérlés, mosoda, internet, orvosi ügyelet.
Szobái: fürdőszobásak, légkondícionáltak, hajszárítóval, SAT TV-vel, cd-lejátszóval, telefonnal, minibárral, széffel, kávéfőzővel, vasalóval és vasalódeszkával rendelkeznek, erkélyesek vagy teraszosak. felár ellenében internet-kapcsolat.
Ellátás: all inclusive (svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora a főétteremben, illetve menüválasztásos vacsora az á la carte éttermek egyikében foglalással, üditők és helyi szeszes italok, snackek napközben, sportolási lehetőségek)

Nászutasoknak (min 6 éj esetén, max 6 hónappal az esküvő után, a helyszínen bemutatva a házassági anyakönyvi kivonatot):
- garantált VIP check-in és késői check-out
- speciális szoba kis ajándékkal
- érkezéskor welcome koktél, habzóbor- és gyümölcs- és virágbekészítés a szobában
- első reggel nászutas-reggeli a szobában és 1 romantikus vacsora
Gyerekek: mini-club 5-12 évig, gyerekmedencék.
- 1. gyermek (3-12 éves korig) szállása 2 felnőttel egy szobában ingyenes
- 2. gyermek (3-12 éves korig) szállása 2 felnőttel egy szobában -50%

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet
- 3 éjszaka szállást Havannában reggelis ellátással + 4 éjszaka szállást Varaderon all inclusive ellátással kétágyas standard szobában
- transzfereket
 
Ebben a csomagprogramban mind a három szolgáltatás szerepel. Az ellátás, a szállítás, és szállás. Az egyéb szolgáltatásokra is van lehetőség, felár fizetésének ellenében.





13. B.) Az irodába érkező külföldi utas egy várostérképet és útbaigazítást kér. A térképen jelölje be, hol vannak most, és tájékoztassa idegen nyelven, hogyan jut el az utas a vasútállomásra vagy autóbusz-pályaudvarra!


Now we are in the Kempelen Farkas Highschool you have to out from the building and turn right. Go along until you reach the Klapka street and this point you have to turn right and go along this street at the roundabout. You must turn left and go to Ady street before the bridge turn left again and after 200 meter you will find the railway station.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése