2011. május 17., kedd

11u

11. A.) A turisztikai vállalkozás, ahol Ön dolgozik, úgynevezett „last minute” utak értékesítésével is foglalkozik. Az Önhöz betérő utas a last minute utak iránt érdeklődik. Ismertesse az utassal, hogy mit jelent a „last minute” kifejezés, és milyen típusú utakról van szó! Ismertesse a kölcsönzési tevékenység, kiskereskedelmi és bizományosi termékek értékesítésével és elszámolásával kapcsolatos tudnivalókat!
1. Last minute utak
A szó valódi értelemében utolsó pillanatban történő értékesítést jelent, amikor az utazási iroda az esetleges veszteségek csökkentésére vagy elkerülésére árengedményt ad egy-egy utazás árából. Szigorúan értelmezve az indulás előtti maximum 3-4 héten belül lehet utat -last minute útként - csökkentett áron értékesíteni. Last minute akcióban csak olyan utat lehet kínálni, mely előzetesen magasabb áron is meg volt hirdetve. A last minute utak a nagy tömegű charteres utak jellemzői, amikor egy kisebb eredménnyel is jobb az utat lebonyolítani, mint csak a veszteséget csökkenteni. 

2.  Kölcsönzés: A termék vagy szolgáltatás a bérbeadó tulajdonába van és bérleti díj fejében a bérbeadó a bérlőnek csak a használati jogot biztosítja. A bérlő köteles a használt terméket előírásszerűen használni és felelős az adott termékben általa okozott károkért. Az utazási irodák esetében ez vonatkozhat gépjárműre, kerékpárra, rendezvény helyszín kölcsönzés, bérlésre.
 Szolgáltatások
Minibusz - Reptér transzfer - Reptéri transzfer
  • Belföldi és külföldi személyszállítás minibusszal 
  • Reptér transzfer, reptéri transzfer
  • Idegenvezetés, idegenvezetõvel bármilyen nyelven
  • Esküvõkön és rendezvényeken személyszállítás
  • Belföldi és külföldi csomagszállítás
  • Gyakorlott és udvarias gépkocsivezetők
  • Versenyképes árak
  • Ingyenes várakozás a repülőtereken!
  • Színvonalas minibusz szolgáltatás

Gépkocsivezetők
Gépkocsivezetőink tapasztalt, balesetmentesen vezető gyakorlott sofőrök. Elengedhetetlen követelmény velük szemben a hivatásos jogosítvány, és a szaktanfolyamok elvégzése.
Alkalmazott járműveink tulajdonságai
  • Légkondicionáló berendezés 
  • Bankkártya elfogadó készülék, mely megkönnyíti, és biztonságossá teszi az Ön számára a fix fuvardíjjak kiegyenlítését. 
  • Kiegészítő utasbiztosítás
  • Sárga szolgáltatói rendszám, amely lehetővé teszi számukra Budapesten belül a magánforgalom elöl elzárt területek megközelítését. 
  • Autópálya Matricával, a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat teljes használatához Járműveink évente vesznek részt műszaki vizsgán és környezetvédelmi felülvizsgálaton.


3. Kiskereskedelem: A gyártó és közvetítő által készített és a közvetítő vagy nagykereskedő által a kiskereskedőhöz eljuttatott termékeket, szolgáltatást a fogyasztó felé értékesítjük. Kiskereskedelmi értékesítő hely ezt a tevékenységet egy előre meghatározott haszonnal végzi. Utazási irodák esetén az értékesített utaknál, biztosításoknál és egyéb termékeknél az iroda haszna lehet egy előre meghatározott közvetítői jutalék, vagy egy az üzleti tervének megfelelő árrés.


 Bizományosi: A kiskereskedő bizományi szerződéssel is értékesíthet, ekkor az történik, hogy a fogyasztóhoz továbbított szolgáltatást, terméket, a kiskereskedő bizományosi szerződés alapján értékesíti, tehát ellenértékét a fogyasztáshoz való értékesítést követően egyenlíti ki az aktuális eladott mennyiségeknek megfelelően. A kiskereskedelemnél már megvásárolt terméket értékesítjük tovább, a bizományosi értékesítésnél átvételi elismervény vagy bizományosi szerződés által meghatározott mennyiségű, minőségű szolgáltatást veszünk át és még a számla kiegyenlítése előtt tovább értékesítjük, ill. kiskereskedelmi értékesítés mennyiségének megfelelően egyenlítjük ki a nagykereskedő vagy gyártói számlát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése