2011. május 17., kedd

8r

8/A Az Amerikai Egyesült Államokból, Svájcból és Franciaországból kértek Öntől, mint referenstől – egymástól függetlenül – néhány napos program- és árajánlatot e-mailben és faxon egyéni utasok a Szegedi Szabadtéri Játékok idejére, két előadás megtekintésének lehetőségével. Az árajánlatot mindhárom megrendelő saját fizetőeszközében kérte. Hasonlóság okán mindhárom érdeklődésre ugyanazt a programajánlatot küldte. Az érdeklődők elfogadták és megrendelték ajánlatát. Az ajánlat-tételhez szükséges információkhoz papíralapú kiadványokból és weblapokról tájékozódott, végül mind a megrendelést, mind a szolgáltatók felé történő fizetést utazási irodája online módon intézte. Milyen papíralapú kiadványokból és milyen weblapokról gyűjtötte be a szállás-, ellátás és programajánlat tételhez szükséges információkat? Miből állt a kétszer félnapos Szeged és környéke látnivalói program? Milyen valutanemekben kapott árajánlatokat és milyen valutanemekben adta meg a részvételi díjakat? Minek az árfolyamát alkalmazta a részvételi díj megfelelő valutanemének közléséhez?

Információ tartalom vázlata
               Programajánlatok információgyűjtésének fellelhetőségei: papíralapú kiadványok, weblapok, egyéb források megnevezése
               Szeged és környéke idegenforgalmi adottságai és lehetőségei, valamint idegenforgalmi attrakciói
               Utazási iroda banki szerződései
               Az árfolyamok naprakész ismeretének forrása és szükségessége a referensi munkában


Szeged attrakciói:
Szegedi Paprika Múzeum, Zsinagóga, Közművelődési Palota, benne Móra Ferenc Múzeum, Szegedi Dóm, Széchenyi Tér, Dugonics Tér, Szegedi Tudomány Egyetem épülete, Ungár-Mayer-palota, Goldschmidt-palota, Füvészkert, Anna fürdő, Fogadalmi Templom, Szegedi Vadaspark, Sóhajok Hídja,

2011. augusztus 11. – augusztus 13.
1.      nap:
Itt elsőként a Szegedi Paprika Múzeumot tekinthetjük meg. Majd városnézésre indulhatunk. Itt Zsinagógát nézzük meg. Majd a szegedi Dómot. Széchenyi téren séta, szabad program. Szegedi Füvészkertet látogatjuk meg ezek után. A szállás elfoglalás 17:00 kor történik. Vacsorát 19:00kor tálalják. 20:30kor indulás a Dóm térre. Ahol megnézzük a Valahol Európában című előadást, a Szabadtéri játékok keretében. (21:00 órai kezdettel.)
2.      nap:
Reggeli 9kor a szálloda éttermében. Indulás 11kor az Anna fürdőbe. A szegedi Anna Fürdő kincse az Anna-víz, amely kiválóan alkalmas különféle mozgásszervi-, reumatológiai-, nőgyógyászati betegségek, bőrbetegségek kezelésére. Ez a csodás víz belső fogyasztásra is alkalmas, mely során emésztési problémákat lehet orvosolni, vagy légzőszervi betegségeket lehet gyógyítani. Ebéd a fürdőben. Vacsora 19:00kor a szálláson. Majd megtekintjük a Mario és a Varázsló című előadást a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében 21:00kor. Majd visszatérés a szállásra.
3.      nap: Reggeli a szálloda éttermében 9kor. Majd haza indulás.


Ár:
Szállás: Tisza Hotel: 10 400 Ft/Fő/Éj
2 éj = 20 800 Ft/Fő
Étkezés: Hotelben 2 vacsora és 2 reggeli.
1 Vacsora: 2500 Ft/Fő 1 Reggeli: 1000 Ft/Fő
Összes étkezés: 7000 Ft
2 Előadás: Valahol Európában: 12 100 Ft
Mario és a Varázsló: 9 400 Ft
Összesen a 2 előadás: 21 500 Ft

Összesen: 49300 Ft/ Fő
Abban az esetben ha netbankon keresztül intézi az utalásait, az utaló programok menü pontjai között az árfolyam számítást biztosító program menü is megtalálható.
www.napiarfolyam.hu szerint május 3.-án a 49 300 Ft
Franciaországba: 184 euro
Amerikai Egyesült államokban: 271 Dollár
Svájcba: 234 Svájci Frank
8/B Fordítsa le idegen nyelvre a következő szavakat, kifejezéseket: piaci szegmens, diszkrecionális jövedelem, garancialetét, foglaló, foglalási díj, online foglalás, idegenforgalmi adottságok és lehetőségek, megrendelés, lemondás, módosítás!
Piaci szegmens – market section
diszkrecionális jövedelem – discretionary income
garancia letét – warranty/guarantee trust
foglaló – advance money/deposit
foglalási díj – reservation money
online foglalás – online reservation
idegenforgalmi adottságok – touristical makings /gives on opportunities
megrendelés – order
lemondás – cancellation / abdication
módosítás – amendment

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése